CIEKAWE ZAJĘCIA KULINARNE W KLASIE IB

Tematyką zajęć w okresie przedświątecznym w klasie 1b były tradycje i obyczaje wielkanocne, bowiem to one sprawiają, że to święto staje się wyjątkowe, a świąteczne dni są bardziej radosne. W ocenie uczniów klasy 1b wiele z tradycji wielkanocnych już zanika, jednak niektóre z nich preferuje się nadal w ich domach. Wszyscy uczniowie tej klasy stwierdzili, że w koszyczku wielkanocnym oraz na świątecznym stole nigdy nie brakuje baranka- symbolu Zmartwychwstania. Takiego właśnie baranka postanowili zrobić z serka wiejskiego oraz warzyw. W klasie od razu zapachniało Świętami Wielkanocnymi.

przygotowali uczniowie klasy I b z wychowawcą
P1310987
P1310988
P1310992
P1310993
P1310994
P1310995
P1310996
P1310997
P1310998
P1310999
P1320001
P1320002
P1320003
P1320004
P1320006
P1320007
P1320008
P1320009
P1320010
P1320011
P1320013
P1320014
P1320015
P1320017
P1320018
P1320019
P1320020
P1320022
P1320023
P1320024
P1320025
P1320025a
P1320026
P1320027
P1320028
P1320030
P1320032
P1320033
P1320034
P1320035
P1320036
P1320038
P1320039
P1320040
P1320043
P1320044
P1320045
P1320046
Start slideshow
Generated by iWebAlbum
loading