LEPIMY Z MASY SOLNEJ - KLASA III

Uczniowie na zajęciach poznawali rośliny zbożowe, rozróżniali ich wygląd, kwiatostany i nazwy poszczególnych zbóż. Później zapoznali się z etapami powstawania chleba i wymieniali różne rodzaje pieczywa, w tym swoje ulubione. Następnie z przyniesionych produktów  wspólnie przygotowali masę solną i postanowili pobawić się w piekarzy. Powstawały bułeczki, rogale, obwarzanki, precle, chleb i wiele innych smakowicie wyglądających wypieków. Po kilku dniach, kiedy przygotowane już „pieczywo” dobrze zastygło, nabrało nieco innej barwy. Szkoda tylko, że nie mogliśmy tego popróbować.

                                                                 Przygotowała p. D. Kowalik

_DSC8342
_DSC8343
_DSC8345
_DSC8346
_DSC8347
_DSC8348
_DSC8349
_DSC8350
_DSC8351
_DSC8352
_DSC8355
_DSC8356
_DSC8357
_DSC8358
_DSC8359
_DSC8360
_DSC8361
_DSC8362
_DSC8363
_DSC8366
_DSC8367
_DSC8368
_DSC8369
_DSC8370
_DSC8371
_DSC8372
_DSC8373
_DSC8374
_DSC8375
_DSC8376
Start slideshow
Generated by iWebAlbum
loading